четвер, 10 жовтня 2019 р.

Святкові кото-листівки від британської ілюстраторки Jane Crowther






Вам не доводилося чути, друзі, таку тему: «аби досягти успіху митець  – і не лише митець – має ставити перед собою амбітну мету, інакше нічого в нього чи в неї не вийде»? Якщо не доводилось, то вважайте, що й я вам цього не говорила.




Бо, насправді, життя чи умовна доля не завжди запитує про масштаб наших мрій. І може «винагородити» не за амбіційність, а за щоденну клопітку працю й талант.
От, скажімо, у 90-х рр. минулого століття ілюстратора-випускниця Політехнічного коледжу в Кінгстоні Jane Crowther вирішила трохи підзаробити і для цього розробила низку саморобних оригінальних листівок.



Її роботи були розраховані на найпопулярніші свята й прикрашені котиками. Чому саме котиками? Бо, по-перше, художниця знала, що котики подобаються як не всім, так більшості, по-друге, й сама любила котів – і в житті, й малювати їх.




А ще, всі свої листівки вона виготовляла власноруч, часто поєднуючи малюнок з аплікацією. Так, усім відомий хенд-мейд. Але не забуваємо. Що це було років зо тридцять назад, коли він ще не набув такої популярності. Тож покупці зацікавилися вишуканими авторськими листівками. Спершу Jane Crowther продавала їх на ярмарках, а потім створила для цього сайт.



А на сьогодні ці листівки стали брендом, у фірми – агенти по всій Великобританії, дистриб’ютори в Європі й у Північній Америці, у виготовленні листівок задіяні члени родини й друзі. Тож усе більше любителів котиків мають змогу привітати тих, хто їм не байдужий, зі святом за допомогою отакої-от оригінальної листівки.




Приємного перегляду робіт Jane Crowther і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар