неділю, 20 жовтня 2019 р.

Шкідливі й милі домашні дракони в малюнках африканського художника Lynton Levengood





Багато хто любить драконів. Попри те (чи саме завдяки тому?), що ці, безсумнівно, чарівні й чудові створіння не існують, вони користуються неабиякою популярністю серед користувачів інтернету, глядачів пригодницьких фільмів, читачів фантастичних книг… Інколи мені видається, що колись, коли генна інженерія досягне справді видатних успіхів, їх, драконів, спробують створити, аби милуватися ними в реальності.


Я поясню це особливо просунутою драконячою магією, які завчасно готуються до того, аби колись завітати у вже доброзичливо до них налаштований світ. Однак, як на мене, розпочати робочий тиждень із милування драконами – не найгірший варіант. Та й дрібка гумору зранку понеділка зайвою не буде.


А ці дві якості – смішні історії та дракони – добре поєднуються у творчості сучасного африканського художника-ілюстратора Lynton Levengood. Це – цікавий і різноплановий митець, який дуже полюбляє зображати саме драконів.


І при цьому він додає, що про стародавніх драконів – величних, грізних, хижих і хитрих, – ми знаємо чимало. А його задача – зобразити, як ведеться драконам у сучасному світі.


А нічогенько так ведеться, якщо вірити свідченням Lynton Levengood. Стали меншими аз розміром. захопили нішу домашніх улюбленців, надійно підкоривши господарів (хіба не про це має мріяти кожен порядний дракон?), і насолоджуються життям. Чи так само насолоджуються їхні господарі, малюнки свідчень не зберегли

.
Хоча часто під малюнками художника в інтернеті з’являються відгуки: «Які милі шкідники! Чудові! Мені б такого!». Йой, нерви у людей залізні, я б сама таке чудовисько у домі, яке ще й дихає полум’ям і краде шкарпетки й пульти від телевізора, сприйняла б із жахом.


Хоча у них є важлива позитивна риса: вони люблять котиків і добре знаходять із ними спільну мову. Інколи навіть видається, що в глибині душі в цих драконів є щось котяче. А за це люди ладні вибачити багато капостей.


Приємного перегляду робіт Lynton Levengood, друзі, та гарного вам настрою!





Немає коментарів:

Дописати коментар