понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Неймовірні картини на листі від індійського художника Sandesh S. Rangnekar





Будь-яка мистецька техніка має неповторний місцевий колорит. Тим цікавіше відслідковувати, як митці із різних куточків світу привносять традиції у свої сучасні роботи поруч із прагненням бути сучасними й цікавими для глядачів.


Скажімо, усе частіше художники з різних країн використовують к полотно листя дерев. Але от, наприклад, творчість індійського художника Sandesh S. Rangnekar неможливо переплутати з іншими митцями.


Як зазначає він сам, цій незвичайній і дуже клопіткій техніці його навчив батько, який і сам був відомим художником. Полотном для малюнків у цьому випадку слугують листя «бодхі» (фікуса свяченого), розміром 15-17 см.


Аби підготувати його до нанесення фарб – скелетизувати – потрібно 30-45 діб. Листя опускають у воду, знімають верхній шар, потім висушують. Потім обирають із маси майже однакових поверхень «той самий лист».


А потім Sandesh S. Rangnekar наносить на поверхню натуральні фарби, створюючи упродовж двох днів чергову напівпрозору й дуже гарну картину. Справа ускладнюється ще й наявністю грубих прожилок, які потрібно враховувати під час роботи з матеріалом й малюванням.


До того ж, незвичайні шедеври потребують особливих умов зберігання. Якщо залишити їх просто на столі, то вони припадуть пилом і втратять свою чарівну напівпрозорість.

Інколи, скажімо, при копіюванні відомих світових шедеврів живопису, художнику доводиться чимало попрацювати, аби відтворити всі пропорції й деталі на обмеженому просторі. Та при цьому йому подобається зображати широкий спектр тем: від відомих історичних осіб до індуїстських божеств чи побутових сценок.


Приємного перегляду робіт Sandesh S. Rangnekar і гарного вам настрою!





Немає коментарів:

Дописати коментар