середу, 2 жовтня 2019 р.

Казкова кераміка київської майстрині Nastia Calaca






Шляхи, якими люди йдуть до «свого» мистецтва, не менш різноманітні, ніж самі людські особистості. Саме тому цікаво не лише споглядати роботи митців, але й читати їхні відгуки й роздуми про свою роботу.



От, скажімо, київська майстриня-керамістка Nastia Calaca вперше доторкнувшись до глини, аж ніяк не отримала осяяння6 ось воно! Я чекала на цю мить все життя. Навпаки, глина видалась їй мокрою й неприємною масою. Та ще й з’ясувалось, що при роботі із нею доведеться пожертвувати манікюром і бути готовою до того, що руки весь час пересихають.



Невже такі перспективи можуть надихнути? Виявилось, що такі – ні, а от можливість відчути матеріал і зробити з неї круті штуки, розвіяти стереотип, що кераміка й гончарство – це те саме, цілком може сприяти виникненню нового хобі.



Nastia Calaca наголошує, що більшість людей не до кінця розуміють величезні можливості, які надає їм кераміка: як скульптури в мініатюрі, неймовірно гарні екстер’єрні та інтер’єрні прикраси, пластика й основа для розпису.



Серед її робіт – дивовижні чайники, оформлені з використанням казкових мотивів, з інколи дуже несподіваним трактуванням. А ще – фігурки не менш казкових й дуже симпатичних звірів, побутові, сповнені гумору й світла сценки та багато іншого. Кожен зможе знайти серед її створінь майстрині щось, що буде близьким саме йому чи їй.


Приємного перегляду зображень робіт Nastia Calaca і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар