середу, 16 жовтня 2019 р.

Дивовижні мініатюрні звіри від американської майстрині Kerri Pajutee






Ось так отримаєш у подарунок на 15-ий день народження невеличкий мішок глини для заняття скульптурою. І навіть подумки охарактеризуєш подарунок як «бруд». А в результаті він визначить подальшу долю, спонукає до заняття творчістю, а глядачів – до захоплення твої талантом.




Звісно, у попередньому абзаці я перебільшую, та ще й як! Так, свої перші скульптури Kerri Pajutee створила в 15-річному віці. І так, тоді, років зо 30 назад, у неї не було доступу ні до інтернету, ні до спеціальної літератури. Тож на мисткиню чекав довгий шлях спроб і помилок, пошуків як технічних прийомів, так і власного стилю й тем для творчості.




І завдяки саме своєму таланту, а ще натхненню, терпінню і впертості (у кращому сенсі цього слова) вона знайшла себе і свій власний оригінальний шлях: її мініатюрні скульптури тварин і птахів із полімерної глини добре відомі шанувальникам творчості майстрині не лише в Сполучених Штатах Америки, але й за її межами.



Kerri Pajutee не лише створює дивовижно деталізовані, милі й симпатичні іграшки, які легко розміщуються на долоні, але й дбає про те, аби представити їх глядачам у сконструйованих сценках, за кожною із яких – цілий сюжет історії, що ніби виникла з дитячої книги.





При роботі над своїми створіннями вона використовує можливості не лише полімерної глини, але й звертається до шерсті, мохеру, шовку, кашеміру, пір’я. І все задля того, аби додати своїм роботам додаткової виразності.



Kerri Pajutee переконана, що все, що йде від серця, досягає сердець. Певно. з цією думкою цілком згодні і численні шанувальники її творчості, які з цікавістю спостерігають за новими роботами мисткині на її сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/pajutee_miniatures/





Приємного перегляду робіт майстрині і гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар