суботу, 5 жовтня 2019 р.

Щедрість, краса й сум осені в фото-натюрмортах від англійського митця Marcus Rodriguez




уже важко ділити людей на групи: вони вперто чинять супротив класифікації, інколи виробляючи таке, що у найдосвідченішого класифікатора руки опускаються.



Тож не буду займатися такою невдячною і твердити: усі ми ділимось на тих… Просто скажу, що є ті, хто прагне проспати усі три осінні місяці, а  в грудні прокинутися не із вигуком: зима! Як я на тебе чекала! – а з почуття обов’язку: треба ж готуватись до новорічного застілля й обміну подарунками.



А є ті, хто ставить до осені із приязню чи хоч із цікавістю. Але й тут не все так просто: дехто бере парасолю, сміливо виходить під дощ і милується яскравим листком улюбленого дерева, що сміливо перетинає океан калюжі.



А дехто міцно зачинає вікно, готує улюблений осінній напій, інколи приносить додому букет кольорового листя чи запізнілих осінніх квітів. І спостерігає за негодою з-за фіранки чи хоч із-за скла. Бо вдома затишок, а осінь, якщо знати,як до неї ставитись, – чудова пора року.



Саме для тих. кому подобається останній варіант, і створив свою низку «осінніх» робіт відомий веб-дизайнер і фотограф із Великобританії Marcus Rodriguez. Осінь – час затишку в домі, пора урожаю, щедра на плоди і вільний час, який можна витратити на читання затишних книг чи на мрії.



Звісно, осінь, як і затишок на його фотографіях дуже англійська. Навіть підкреслено класично-англійська, немов із відомої з дитинства, але підзабутої за звичайної метушнею книги, яку саме час перечитати.



Але, от диво, чим довше вглядаєшся у світлини Marcus Rodriguez, тим зрозуміліше стає, що англійська осінь не надто відрізняється від українською – чи з будь-якого іншого куточка світу.


 Якщо не у зовнішній дрібницях, то у самій своїй суті – щедра, примхлива, мрійлива й авантюрна й водночас – надійна. Бо без осені не змогла б прийти наступна весна, а це було б значно гірше ніж пережити жовтневу сльоту чи похмурість листопада.


Приємного перегляду робіт Marcus Rodriguez, друзі, і гарного вам дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар