четвер, 31 жовтня 2019 р.

Парадні котячі портрети в барокових декораціях від японського художника Tokuhiro Kawai




Інколи доводиться чути про твори якогось художника,що, мовляв. це – комерційне мистецтво. Так, ніби це – щось погане.


Хоча історія того самого образотворчого мистецтва свідчить, що немало шедеврів з’явилося саме на замовлення й навіть була видозмінена в процесі створення із врахуванням смаків того, хто платив. Про цікаві, але не геніальні твори я й починати говорити не буду: їх перелік куди як більш солідний.

І так, сучасний японський художник Tokuhiro Kawai навіть не приховує, що експлуатує у своїх роботах певні теми, які більш чи менш гарантовано привернуть увагу до його творчості й забезпечать успіх. Не диво, що часто у сюжетах його дивовижних картин зустрічаються котики.


Я не надто велика прихильниця постмодерністських ігор, хоч тут підкупає добра така порція гумору й самоіронії, хай і дещо злої. Однак якщо й постити картини із котами дуже близько до дати Гелловіна, то треба робити це як слід.


Тобто або надавати перевагу чорним котам (класика) або ж показати справжню суть цих неймовірних створінь. І ні, я не про якісь там вирвані чи не дуже натяки на пекельну сутність живих істот, а про справжню королівську велич, властиву багатьом котам і кицям.

А тут ще й оформлено в кращих традиціях бароко: із мантіями королівськими, усіма необхідними атрибутами парадних портретів, путті-янголятками і всім таким іншим. Певно, на думку деяких котів то вже й трохи перебір, навіщо підкреслювати очевидні речі аж так відверто? Однак загалом картина складається доста мила. І досить фантасмагорійна, так що якраз впишеться в атмосферу зламу між жовтнем і листопадом.

Приємного перегляду робіт Tokuhiro Kawai та гарного настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар