вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Яскравий прекрасний світ в ілюстраціях і батиках американського художника David Galchutt





От буває, що точно знаєш: перед тобою малюнки американського художника (це для прикладу), а не можеш позбутися враження, що чимось його стилістика невловимо нагадує ілюстрації до дитячих книжок українських митців. Хоча, можливо. у талановитих людей із різних кінців світу таки є щось спільне? Хоча б бажання зробити світ на крихту краще, подарувавши йому трохи краси?



Однак говорити про американського митця David Galchutt лише як про ілюстратора, то бути несправедливою до нього. Він ще у дитинстві вирішив, що буде малювати, коли виросте. Та й не дивно для хлопця, чий батько був графічним художником, а мама – дизайнером костюмів.



І треба сказати, що, після завершення Центрального художнього коледжу дизайну в м. Пасадені в 1981 р., він спробував себе у «сімейних» видах мистецтва. А ще – у багатьох інших.




У творчому доробку David Galchutt не лише графічні роботи й розробка дизайну іграшок, але й картини масляними фарбами й аквареллю. Він багато років був «особистим стилістом» славнозвісної ляльки Барбі. А ще – дуже успішно спробував свої сили в мистецтві батика.


Та до його творчості привертає увагу не лише така різнобічність, але й дивовижний погляд на світ – дуже уважний, навіть прискіпливий до деталей і водночас із твердим знаттям, що дива навіть не за рогом, а просто у нас перед очима. Озирнись довкола – й побачить втомлене мудре сонце, чарівного півня, що проганяє нічні страхи дзвінким співом, мудрих, а як не мудрих, так прекрасних сов чи янгола-садівника, який турботливо поливає квіти.


Приємного перегляду робіт David Galchutt і гарного вам дня. друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар