вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Прекрасні картини на кленовому листі від американської художниці Janette Rose







Метафора про осінь-художницю, яка розфарбовує листя у найгарніші кольори, доста розповсюджена. І справді, не перестаєш дивуватися, наскільки неймовірно насичена осіння палітра. І навіть досвід разом із знаннями шкільного курсу біології про буденність таких метаморфоз не заважає щиро дивуватися тому, наскільки це гарна пора року.



А от деякі творчі особистості н обмежуються цим замилуванням, а й собі пробують зробити листя ще гарнішим. Тобто використовують листя замість полотна для картин.



Скажімо. саме так чинить художниця Janette Rose із Мічигана, США. Їй, взагалі. властиво обирати незвичайні «полотна» для картин. Так, у неї є цікавий проект, де на старих нотах художниця малює неймовірно гарних і водночас дуже схожих на справжніх метеликів. Але з листям – окрема історія



Тут більше різноманіття тем для малювання: тварини й птахи, квіти, краєвиди – інколи із доста складною і продуманою до дрібниць композицією., із застосуванням багатьох барв.




Враховуючи, наскільки «неслухняним» матеріалом є листя і скільки зусиль доводиться докладати художниці при роботі із ним, ці роботи заслуговують на окрему увагу. Що цікаво, серед листя у Janette Rose є улюбленці: вона надає перевагу кленовому листю – і через його площу, й через форму, яку вдало обігрує у своїх роботах.




Приємного перегляду робіт художниці й гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар