понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Дивовижні живі портрети у творчості фотомитця з Бразилії Tullius Heuer





Люди вже давно втрати відчуття, що фотографування – це щось чарівне. Світлини перетворилися на таку буденність, доступну багатьом, що час від часу в інтернеті виникають дискусії: а чи можна вважати фотомистецтво «справжнім» мистецтвом?



Звісно, дискусії в інтернет-просторі – не показник, з яких тільки приводів люди там не дискутують палко й щиро. Однак усе частіше сучасні митці пробують «повернути» фотографії відчуття дивовижного й незвичайного – від повернення до чорно-білих світлин до різноманітних цифрових маніпуляцій, які дозволяють, наприклад, перетворити звичайні краєвиди чи портрети на дивовижно-казкові картини.



Один із різновидів такого «цифрового втручання» – поєднання малюнків і фото. Саме цю техніку обрав для своїх робіт бразильський фотомитець і художник Tullius Heuer.



У його роботах знову й знову обігрується фантастичний мотив: ніби малюнку стає тісно на аркуші паперу. Намальовані люди оживають й готуються вийти за межі двовимірного простору. У результаті з’являються фантасмагоричні роботи, які інколи викликають тривожні відчуття, але завжди заворожують глядачів.



Більше про творчість Tullius Heuer можна дізнатися на його сайті: https://tulliusheuer.com



Приємного перегляду робіт митця й гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар