пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Прекрасні тварини й птахи з металобрухту: неймовірні скульптури австралійського митця Jordan Sprigg






Ви ж у курсі, що мешканці сіл запасливі й ладні зберігати в сараях і на подвір’ях купу дивовижних речей на випадок: а раптом колись знадобляться? Це – інтернаціональна риса вдачі. Принаймні, вона властива й австралійським фермерам, які не дуже люблять позбуватися чогось потенційно корисного.



Хоча навряд чи вони думали, що зберігають не просто купу металобрухту, такого, як частини від старих автомобілів й інструментів, а дуже важливі деталі майбутніх витворів мистецтва.


Але сучасний австралійський скульптор Jordan Sprigg ще підлітком зацікавився тим, що можна зібрати з таких-от, часто заржавілих деталей. Виявилося – що серед «скарбів» на батьківській садибі й у сусідів чимало цікавого.



Однак деталі – то просто привід для незвичайного хобі: а саме – створення реалістичних скульптур звірів і птахів «у натуральний зріст» із металобрухту. А ще, це – багато годин клопіткої роботи, від 20 до 400 на одну скульптуру. Скажімо, Jordan Sprigg для створення порівняно невеликої скульптури яструба власноруч обточив близько тисячі металевих деталей. Аби потім зібрати з них пташині крила.


Тож це вже не просто хобі, а стиль життя. Не дивно, що митець, здобувши освіту психолога, усе ж надав перевагу праці скульптора, почавши займатися хобі професіонально.


На сьогодні у незвичайних скульптур Jordan Sprigg усе більше прихильників. Ті. хто хочуть більше дізнатися про його творчість,можуть перейти за посиланням: http://jordanspriggsculptures.com.au/about/


Приємного перегляду робіт майстра і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар