середу, 9 жовтня 2019 р.

Диво-риби й чарівні равлики від харківських керамістів Анни Стасенко й Слави Леонт’єва






Бувають такі творчі роботи, які подобаються усім і з першого погляду. Навіть ті, хто цілком щиро запевняють, що не хотіли б мати в квартирі «зайві пилезбірники», в інтернеті із задоволенням милують чарівними фігурками.




Саме до цієї категорії, на думку численних прихильників, належать чарівні керамічні статуетки митців із Харкова Анни Стасенко й Слави Леонт’єва. Цей творчий дует відомий і як незвичайні талановиті художники-графіки. 




Однак, найперше, вони відомі саме своїми невеличкими казковими тваринками. Дивовижні риби, що ніби приплили просто з казок. Різнобарвні равлики, розмальовані свинки й песики і ще багато-багато всіх, на будь-який смак.




До речі. хоч я говорила по «невеличкі» фігурки, але й розміром роботи Анни Стасенко й Слави Леонтєва різняться: від 4 до 40 см. І якщо в першому випакду для їх створення і розмальовування досить двох-трьох днів, то для найбільших за розміром інколи потрібно витратити і місяць. Звісно, митці працюють відразу над кількома творчими проектами.




Кожна їхня статуетка розмальована власноруч унікальним візерунком. На кожній – ціла казкова історія, навіть із різних боків одна й та ж фігурка виглядає по-різному. Що їх об’єднує, то це святкове різнобарв’я, нестримна фантазія художника й атмосфера тепла й любові, яка оточує всі роботи, у яких митці вкладають не лише вміння, але й любов до світу й радість від творчості.




Приємного перегляду робіт Анни Стасенко й Слави Леонтєва і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар