четвер, 9 квітня 2020 р.

Наївно-світлі й дуже позитивні кото-ілюстрації від французької ілюстраторки Angie Rozelaar





Як щодо того, щоб побувати не планеті котів і привезти звідти на згадку якщо не сувеніри на згадку, так зображення її мешканців? Погодьтеся, хай ідея й звучить жартівливо, але щось у ній є.



Саме так і вирішила французька ілюстратора Angie Rozelaar, заснувавши у 2017 році власний бренд Planet Cat®. Із того часу вона успішно співпрацює з багатьма відомими фірмами, зокрема із Zara, Elite та Mudpuppy.



Її малюнки стають основою для створення принтів із зображенням чарівних і кумедних котів, зображення яких прикрашають від одягу й текстилю до посуду та інших предметів побуту.



Популярність її робіт можна пояснити, як мінімум, двома речами. По-перше, мисткиня живе разом із родиною в Нормандії (Франція) у сільській місцевості, а в їх садибі все зростає кількість віслюків, курей і, звісно ж, котів. Тож браку в моделях і в різних кумедних ситуаціях, яка вони створюють і які надихають художницю, немає нестачі.



По-друге, Angie Rozelaar  багато років працювала ілюстратором дитячих книжок. Вона співпрацювала з відомими видавництвами Франції, Великобританії, США і Південної Кореї. І за цей час випрацювала свій власний стиль і водночас добре усвідомила, що саме в ілюстраціях приваблює малих, а отже, й дорослих.



Її кумедні, намальовані «по-дитячому» коти насправді дуже майстерно відтворюють різні варіанти популярних тем: киця на віконці, кіт в коробці, кішка спить, домашні улюбленці прикрашені до Нового року не згірше ніж їхні господарі, коти в образі історичних чи книжкових персонажів.



І при певній схематичності й типовості водночас кожен із них має власну індивідуальність. Усі – яскраві, позитивні й підіймають настрій. Сподіваюся, друзі, що й вам роботи Angie Rozelaar підняли настрій. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар