понеділок, 6 квітня 2020 р.

Чарівно-гарні краєвиди в роботах американського художника Kim Norlien





Що має бути зображено на картинах, яким часто-густо при обговореннях в інтернеті, «присвоюють» епітет казкові? Звісно, можна піти найпростішим шляхом і згадати про численний арт-фентезі (серед якого бувають і справжні шедеври, і багато дуже якісних робіт) чи ілюстрації до книжок казок і фантастики. І це буде правда.



Однак, як майже завжди, крім очевидної відповіді на запитання є й інші. Скажімо, американський художник Kim Norlien у своїх роботах зображає пейзажі рідної країни, хіба що почасти ідеалізовані, хоча, без сумніву, правдиві. Не натяку на фант-допущення. Та «казкові» – саме так сприймають його роботи шанувальники таланту митця.


Сам він пояснює, що джерелом натхнення для нього є спогади про ті часи, коли малим він жив у дідуся й бабусі на березі озера і Міннеаполісі (штат Міннесота). На його думку, саме там природа надзвичайно щедро обдарована фарбами. Кожна пора року – то візуальний скарб.



Цілком можливо, що на таке сприйняття краєвидів впливає ще й ностальгія за часом дитинства, коли все бачиться по-іншому, а в світі куди більше дивовиж і краси.


Та головне у цих краєвидах саме майже невидима казкова димка, що спонукає із захопленням розглядати їх людей із різних країн світу. Прості сюжети, чисті лінії, яскраві кольори – до цих картин хочеться повертатися знову й знову.



Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються картини Kim Norlien і що споглядання його робіт підніме настрій та сприятиме тому, аби день був для вас вдалим!





Немає коментарів:

Дописати коментар