пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

Вишитий весняний вітер у дивовижних роботах майстрині з Нідерландів Kayra Handmade






У світі вистачає дивовижних вишивок. Урешті, творчі люди звикли брати якусь традиційну техніку й, доклавши зусилля і талант, витративши час, створити щось нове. А глядачі здивовано хитають головами: і як ми самі не дійшли власним розумом до ніби й нескладного, але цікавого рішення?!



Однак і серед творців дивовиж зустрічаються особливі, ті, у яких я підозрюю чарівників. Із тої когорти магів, що змінюють світ і життя власним талантом. Саме до таких чудових людей і належить майстриня з Нідерландів,яка обрала псевдонім Kayra Handmade.




Весняний вітер в обличчя, що заплутується у волоссі і розвиває одяг не завжди викликає захоплення у природі. Але варто із якихось причин, хай і тимчасово, позбутися цих відчуттів, то виникає прагнення відчути його підзабутий присмак на губах.



А в роботах Kayra Handmade ніби «замальовано», якщо так можна казати про зображення голкою і кольоровими нитками, не лише тендітні дівочі постаті, але й той самий вітер. І чомусь, як мені видається, саме весняний – який термосить ще сонну після зими природу, пробуджує до життя, спонукає рухатись уперед.



Незвичайний ефект, коли видно, як волосся й одяг витих жінок ніби аж линуть вітром і водночас затиглі у мить лету майстринею досягається за рахунок додавання до вишивки шматочків тканини, бісеру, використання таких технік, як французькі вузлики й бразильська вишивка.



Більше робіт майстрині можна переглянути на її сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/kayra.handmade/?hl=uk




Приємного перегляду робіт Kayra Handmade і гарного вам весняного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар