четвер, 23 квітня 2020 р.

Іронічний і прекрасний котоживопис американської художниці Eve Riser Roberts




П’ятниця. Котики. І ті, що під вікнами радісно вітають весну ще вдосвіта – жайвори якісь, а не коти, хіба що безкрилі! І ті, що в постах із котосвітлинами й малюнками в соцмережах – мовчазні й не менш прекрасні.


Якщо вже згадувати про другий різновид, то давайте поговоримо про картини американської сучасної художниці Eve Riser Roberts.


Я неодноразово починала розповіді про творчих особисті та їхні чудові роботи з того, що спершу вони займалися чимось іншим, а творчість поступово перетворювалася із хобі на стиль і сенс життя. Однак, зазвичай, йшлося про прикладний дизайн, рекламу, архітектуру й іншу офісну роботу – потрібні й дуже професії, однак, на думку суспільна, не надто далекі від творчості.



А от Eve Riser Roberts вчилася на мікробіолога в престижних навчальних закладах Англії та США, 20 років після цього брала участь в наукових дослідження в США, Англії та в Німеччині. А ще, написала й опублікувала дві наукові книги, присвячені такій важливій темі, як біологічні, фізичні й хімічні процеси очищення від нафтового забруднення навколишнього середовища.


А потім вирішила, що час «почати життя спочатку»: вона стала професійною художницею, здобувши відповідну Освіту. На сьогодні художниця отримала багато престижних нагород, брала участь у виставках у різних країнах світу. Її картини, написані масляною фарбою, офорти, в техніці акрили та акварелі є в колекціях в Англії, Німеччині та США.

Eve Riser Roberts подобається об’єднувати свої картини в тематичні серії. Є у неї малюнки «Коти відомих художників» – іронічна стилізація під творчу манеру Ван Гога, Мунка, Моне та інших відомих художників, де до простору їхніх знакових творів ввели котів як головних персонажів.


Не менш цікава інша серія художниці «Жінки з котами» – абстрактні малюнки пані, що тримають на руках котів – теж різні стилі, однак усі привабливі й викликають неабияке зацікавлення у глядачів, адже кожен може знайти тут щось на свій смак.

Приємного перегляду робіт Eve Riser Roberts і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар