пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Дивовижні й прекрасні ляльки "Цукрового короля" - китайського митця Zhou Yi




Коли я вперше натрапила на просторах інтернету на роботи сучасного китайського майстра Zhou Yi, то захопило відзначила їхню пластику й деталізацію, а також яскраво виражений авторський стиль. І вирішила більше дізнатися про творця таких чудових порцелянових ляльок.


Те, що я помилялась, стало зрозуміло майже відразу, варто мені було дізнатися про прізвисько (чи титул?) майстра – «Цукровий король». Однак мені довелося прикласти деякі зусилля,аби повірити в те, що митець створює свої фігурки із тіста, помадки й марципану і що вони – їстівні до останньої крихти.


На виправдання своєї неуважності можу сказати, що майстер із 2011 року, відколи дізнався про можливості техніки так званих «помадкових тортів» вивчав не лише традиційні китайські кулінарні техніки. Так само, як і нові світові тенденції в кондитерському мистецтві. Йому також довелося опановувати моделювання і техніку скульптури. За власним зізнанням, він інакше б не зміг створювати такі складні фігури.


До того ж, за кожною роботою Zhou Yi стоїть не лише клопітка праця: на деяких статуях виокремлено кожну вію, а до послуг самого майстра та його команди – близько 230 інструментів. Крім того. йому доводиться проробити кропітку підготовчу роботу: серед його створінь – відомі історичні особи, фантастичні істоти, казкові красуні. Кожна робота неповторна й варта уваги.


Не диво, що роботи кондитерської майстерні із Сучжоу (неподалеку від Шанхаю) отримують нагороди на престижних міжнародних виставках. А у творчості майстра – багато шанувальників із різних країн світу.


Приємного перегляду робіт Zhou Yi та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар