вівторок, 14 квітня 2020 р.

Дивовижна краса квіткових акварелей від канадської художниці Marney Ward






«У своїх роботах я намагаюся не лише розкрити сутність самих квітів, але й свій духовний зв'язок із природою» – саме так визначає своє творче кредо сучасна канадська художниця Marney Ward.



У її творчості превалює одна тема, однак настільки універсальна, що їй, тій темі, можна присвятити все мистецьке життя, та й то буде мало. Вона малює акварельні картини, присвячені прекрасним квітам (і лише зрідка – листю, яке приваблює її насиченими фарбами осені).



Вибір акварельної техніки – теж не випадковий для художниці: «Для мене акварель – ідеальне середовище, – зазначає вона. – Приваблює її текучість і спонтанність, позорі кольори, те, що намальовані в цій техніці картини ніби світяться із середини».



Що цікаво, ще у 70-х рр. ХХ століття Marney Ward вона отримала в Університеті Британської Колумбії докторський ступінь із вивчення мистецтва й ще один ступінь – за вивчення творчості В. Блейка.



Саме захоплення його поезією призвело до того, що вона вивчала йогу в Європі. Наступне десятиріччя вона викладала транс гендерну медитацію.



Однак у 90-ті рр. мисткиня повернулася до малювання, а саме до зображення квітів у техніці акварелі. Вона навчалася у відомих на той час художників-акварелістів і водночас виробляла свій власний стиль: великі, на весь аркуш, яскраві квіти й суцвіття, немов підсвічені іззаду джерелом світла. Тут важлива не лише кожна скрупульозно прописана деталь квітки, але й її власне ставлення до зображуваного.



На сьогодні Marney Ward – член Спільноти канадських художників (SCA), вона викладає акварельний квітковий живопис у коледжі та багато часу проводить у власній майстерні. Крім того, вона розробила досить популярний онлайн-курс із зображення квіткових акварелей.



Приємного перегляду робіт художниці та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар