четвер, 16 квітня 2020 р.

Акварельна краса світу в картинах японського художника Yukio Kumasaka







Я б написала, що, на мою думку, акварель ідеально підходить для передавання весняного настрою. Однак це – абсолютизація, так часто автори використовують саме акварель із її прозорість, пластичністю й чистотою кольору, світлом, що випромінюють такі малюнки задля того, аби передати красу весняних краєвидів.





Однак у руках майстра акварель так само майстерно-чарівно відтворює будь-яку тему – від портретів домашніх улюбленців до жанрових сценок. А коли дивишся на роботи японського художник Yukio Kumasaka, то не виникає сумніву, що перед нами – картини майстра.




Найчастіше в мережі заявляються саме його пейзажні роботи. Тут справді цікаве поєднання краси світлих кольорів із чіткими, майже у стилі графіки, лініями. З одного боку, ці роботи дуже «японські», за звичними нібито сюжетами – гори, квітування дерев, море, – вгадується екзотичність природи.



З іншого боку, на мою думку, інші тематичні роботи не менш варті уваги. Скажімо, у нього просто розкішні коти. І вже тут, попри чітко виражений стиль митця, можна казати про певну інтернаціональність: коти з усього світу однаково прекрасні.



Однак, яку б тему не обрав для своїх робіт Yukio Kumasaka, вони однаково прекрасні, бо за ними стоїть прагнення митця до досконалості й любов до життя.




Приємного перегляду робіт художника й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар