понеділок, 20 квітня 2020 р.

Яскраві кольори незвичайних натюрмортів художниці Ira Rom-Lorenz (Україна-США))






Яскраві насичені кольори й впевнені мазки – це своєрідна візитна картка художниці Ira Rom-Lorenz (США, народилась в Одесі (Україна) в 1971 році).




Так, у неї теж одна з магістральних тем творчості – квіти. Однак якщо порівняти. Скажімо, з класичною манерою акварельного живопису із сучасних же художників, відразу помітно, наскільки своєрідний у неї підхід до творчості.




Її манеру визначають як реалістичну. І не посперечаєшся: метода зображення, композиція, та що там, палітра й освітлення має під собою чимало класичного.




Настільки, що не лише свідчать про неабияку майстерність авторки, але й перетворюються на своєрідну загадку чи й головоломку для глядачів. Більшість із нас не звикли, що сучасні митці на натюрмортах зображаються не лише квіти, столові прилади, гаразд, маски чи якісь інші речі, але й ящірок і різнобарвних жабок. Ну, гаразд, ще пташки чи метелики.




От тепер охочі й можуть подумати: чи це така мистецька, із присмаком постмодернізму, гра з класичним живописом, де кожна деталь на полотні має значення. Однак на перший план має вийти поєднання форм і кольорів? А чи це таки й справді використання кодування із класичного живопису і полотна варто прочитати?



У будь-якому випадку, кожен сам для себе вирішує, як «читати» ці полотна. Однак вони, безумовно, варті уваги. А яскраві кольори підбадьорюють і викликають цікавість.



Приємного перегляду робіт художниці Ira Rom-Lorenz і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар