вівторок, 7 квітня 2020 р.

Художній проєкт «Дім Марії»: родинне щастя в картинах художниці з ПАР Maria Magdalena Oosthuizen




Багато сучасних художник із радістю беруть участь у різноманітних челенджах, захоплюються різноманітними художніми проектами, прагнуть опановувати все нові мистецькі техніки. Одним словом, показують, що вони обома руками «за» різноманіття.


А ось сучасна художниці з Південної африканської Республіки Maria Magdalena Oosthuizen пише роботи, об’єднані єдиною темою. Усі її картини входять до циклу «Дім Марії».


Більше того, хоча сама майстриня дуже різноманітна особистість – вона художниця, веб-дизайнерка, модельєра, вона знову й знову повертається до теми родинного щастя. А ще, проникливі глядачі доста швидко помічають, що люди на її роботах схожі між собою.


Останнє – не випадковість. Усі герої картин художниці – то члени її родини. І хоча не можна сказати, що вона зосереджена на досягненні портретної схожості, саме її рідні слугують моделями. А їхнє щоденне життя – джерелом натхнення для її творчості.


На картинах діти граються, купаються, сваряться і відразу миряться, дорослі займаються щоденними клопотами чи знаходять, як виявити кохання в щоденних дрібницях. Maria Magdalena Oosthuizen не показує глядачам чогось незвичайного, вона просто малює історію родинного щастя.


Що цікаво. сама мисткиня вважає себе аматоркою: вона за освітою веб-дизайнгерка. А малювання було спершу цікавим і творчим хобі. Але чим більше часу вона віддавала улюбленому заняттю, тим більше їй хотілося переносити моменти щоденного життя на полотно. 


Й одного разу стало зрозуміло, що не досить малювати лише для себе: їй хочеться поділитися своєю творчістю й відчуттям щастя з глядачами.


Приємного перегляду робіт Maria Magdalena Oosthuizen і гарного настрою, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар