середа, 1 квітня 2020 р.

Учитель, що малює на долонях: дивовижні портрети від американського художника Russell Powell






Далеко не завжди вчителя молодших класів знають поза межами рідної школи. Та буває, що ним пишається не лише місто, а й увесь штат (це тому, що мова йде про США, а так можна поставити іншу адміністративну одиницю). Більше того, завдяки можливостям інтернету, у його незвичайного хобі чимало прихильників із різних куточків світу.



Уже 14 років Russell Powell виклдає малювання для молодших школярів, навчаючи їх азам образотворчого мистецтва. А його незвичайне круте хобі зробило з нього знаменитість.




Справа в тому, що митець постійно, за будь-якої можливості, малює шкіци-портрети. І «постійно» – це не перебільшення, аби натхнення, якого художнику не бракує. А так, багато матеріалів йому непотрібно: замість полотна він використовує власні долоні.



Що цікаво, обравши роботу із доста складною фактурою (малювати на людській шкірі, справді. непросто), художник не шукає легких шляхів. Його портрети ускладнені, деталізовані, водночас реалістичні та з додаванням елементів фантастики, створені з використанням додаткового заштриховування і з врахуванням світлотіні, що надає картинам об’єму.




А моделями,що надихають його на творчість, слугують не лише портрети знаменитостей, але й звичайних людей, обличчя яких чимось привернули увагу Russell Powell.



Ще одна дивовижна особливість творчості митця – це швидкість малювання. Він працює так блискавично, що до завершення чергової картини не встигає просохнути фарба. Це і засвідчує сам митець, використовуючи розмальовану руку як печатку й роблячи відбиток із зображення на папері. Варто відзначити, що при цьому зберігається якість малюнку й виразність деталей.



Приємного перегляду робіт Russell Powell і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар