вівторок, 28 квітня 2020 р.

Просторові скульптури з паперу всіх кольорів веселки від американської мисткині Jen Stark





Природа, математика, фрактали та психоделічна графіка – як на мене, чудова підбірка для того, щоб надихнути творчу особистість на неймовірний підбір.


Щоправда, я не певна, що математика (а тим більше, фрактали) викликали б у мене бажання започаткувати творчий проєкт. Так то я, а зараз ми милуємося дивовижними роботами художниці з Флориди (США) Jen Stark.



Загалом, вона – дуже різноплановий митець, серед її улюблених технік – малювання на полотні, анімація, праця з папером. І саме кольоровий папір приніс їй відомість і став основним матеріалом, із яким на сьогодні вона працює.



Свого часу, отримавши освіту за мистецькою спеціальністю в Америці. Jen Stark продовжила навчання в Центрі мистецтв і культури (Екс-ан-Прованс, Франція). Тут вона і зацікавилась можливостями кольорового паперу.


До речі. що цікаво, до переваг цього матеріалу вона тоді віднесла не лише універсальність паперу, але й те, що він недорого коштує. А це був вагомий аргумент для студентки, адже для створення своїх дивовижних паперових робіт вона використовує по 100-150 шарів паперу.



Саме така техніка (ну, ще й дивовижне терпіння й справді фантастичне вміння моделювати простір та просторова уява) дозволяють мисткині створювати арт-об’єкти, які, здається існують у дивовижному просторі, що живе за власними законами, де безкінечність чергується із фракталами і спіралями. А кольорові дивовижні лінії сплітаються у фантастичні квіти.


Більше про творчість мисткині можна дізнатися на її сайті: http://www.jenstark.com


Приємного перегляду робіт Jen Stark і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар