середа, 29 квітня 2020 р.

Світлі й затишні спогади про дитинство в роботах американського художника Jim Daly






Гарні й добрі емоції не менш корисні для організму ніж вітаміни. Певно, це – усім відома банальність, а якщо раптом я висловила оригінальну думку, то це нічого не змінює. Бо я щиро дотримуюсь цієї тези. І завжди радію, коли знаходжу роботи митця, що поділяє цю точку зору.



От, скажімо, американський художник Jim Daly щиро декларує тезу, що в нашому житті інколи забагато сумного. Тож добрі й милі картини, які підіймають настрій – просто необхідні.




І всіма своїми картинами, присвяченими добрим і зворушливим моментам дитинства на фоні сільської місцевості, намагається, аби кожен міг підняти собі настрій, споглядаючи ігри хлопчаків і дівчаток, зворушливу дитячу дружбу, радість від спілкування з батьками, які люблять і прагнуть зробити дітей щасливими, ровесниками чи домашніми улюбленцями, маленьких мрійників і бешкетників й інші «вічні сюжети».



Дехто звинувачує митця, що він пише «на догоду публіці», тож це – не серйозне мистецтво, у картинах відчувається наслідування тематично-стилістичних прийомів Нормана Роквелла тощо.




Сам автор картин на це відповідає, що так, Роквелл свого часу справив на нього велике враження. І що теми його картин для нього близькі й важливі. Улюблена дружина й четверо дітей стали для нього найпершими моделями. А зараз джерелом натхнення для нього є онуки, які пізнають світ. А митець радіє за них і разом із ними, захоплюючись тим, скільки навколо прекрасного.




«Я хочу, щоб мої картини показали гарне, чесне, щире й чисте життя, сповнене надії та натхнення», – стверджує Jim Daly. І якщо судити з того, що у його творчості багато поціновувачів, його роботи знаходяться в експозиціях музеїв і в приватних колекціях, йому вдалося передати це відчуття у своїй творчості.





Приємного перегляду робіт митця і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар