неділя, 5 квітня 2020 р.

Краса увесь рік у поетичних світлинах фотомитця з Республіки Бангладеш Ashraful Arefin






Невпинний плин часу, календар цикл – весна – літо – осінь – зима – і так знову й знову, когось жахає: надто швидко, не встигаєш озирнутися й впускаєш стільки подробиць, із яких насправді й складається життя! А когось заспокоює: навіть коли світ летить догори дригом, у нього залишається щось незмінно-надійне.





А веж якщо раптом так трапляється, що вивільняється трохи часу, щоб присвятити їх дрібницям, навряд чи багато хто прагнутиме побачити пори року саме через деталі, та ще й доста буденні, а не через добре помітні й часто грандіозні зміни.



Тим цікавіше з цієї точки зору дослідити роботи фотографа з Республіки Бангладеш Ashraful Arefin, який спеціалізується на макрозйомках. Звісно, що теми його робіт дуже різноманітні. Часто у них у різних контекстах зустрічаються предмети побуту,квіти, крила комах тощо.




А до моїх улюблених належить підбірка, де відбиті різні пори року: скрипка в осінньому лісі, парасолька в осінній же калюжі, сповнена зірок, весняні й літні квіти у дбайливо підібраному посуді, який би підкреслив невагомість, тендітність і красу рослин.



Один і той самий мотив, скажімо, запаленого старовинного з вигляду ліхтаря у різному природному обрамленні якнайкраще втілює задум митця. До речі, варто відзначити, що при створенні цього проекту не постраждав жоден музичний інструмент, навіть якщо його використовували як декорацію. Це уточнення – для любителів музики, аби не хвилювати їх.




Більше про творчість фотографа Ashraful Arefin можна дізнатися на його сайті: https://ashrafularefinart.wordpress.com





Приємного перегляду робіт митця й гарного вам дня, друзі!









Немає коментарів:

Дописати коментар