неділя, 19 квітня 2020 р.

Ніжність світу в акварельних квітах мексиканського художника Alberto Guillen






Коли й постити «квіткові» картини художників з усього світу, як не в квітні? Прошу пробачення за не надто вишуканий каламбур. Однак саме посередині весни. якщо з відомих усім причин, нема змоги завмирати напроти найкрасивіших клумб у місті, то хочеться бачити яскраві або ж, навпаки, дуже ніжні, майже прозорі й сонячні зображення квітів у стрічці новин у соцмережах.


А що квіти, як я вже писала, ну, хіба крім зовсім екзотичних, та то – не в епоху модернізації, не мають кордонів, то й намагаюся обирати їхні зображення від митців з усіх країн світу.



От, скажімо, прості в своїй вишуканості квіткові композиції від мексиканського художника Alberto Guillen, який у 1951 році народився в Мехико. Що цікаво, у його арсеналі поєднання двох доста різних технік – акварель і цифрова фотографія.


І, до речі, він чудово користується досягненнями сучасності й майстерно володіє всіма програмами, аби зробити свої світлини справжніми витворами мистецтва.



Однак, на мій смак, ще цікавіші його акварелі, залиті щедрим сонцем, яке дозволяє виокремити кожну деталь квітів, підкреслити їхню тендітність, ефемерність і чарівність.



Є в художника й «кімнатні» натюрморти, однак і вони сплановані композиційно так, аби увага глядачів була зосереджена, найперше, на квітах. Та більшість його квітів – живі, з вулиці, здається, що можна відчути як не пахощі, так вітерець що ледь ворухнув якусь пелюстку.




Приємного перегляду робіт Alberto Guillen і гарного настрою, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар