субота, 4 квітня 2020 р.

Такі казкові, ніжно-ліричні й гумористичні ілюстрації норвезької художниці Lisa Aisato






Гарний ілюстратор чи ілюстратора не той (та), що може безпомилково обрати художню техніку малюнків, які б найбільше пасували до тексту певної книжки. Та й взагалі визначити, які саме моменти потребують художнього відтворення найбільше. Хоч і це, безумовно, дуже важливо.



І навіть того, що не всі ілюстрації стосується певних хай і найкращих книг, а інколи «просто виникають у голові», підказані життям чи уявою, замало, аби виділитися серед інших творчих особистостей. Хоча, знову ж таки, відзначу, що й цей скіл корисний і вартий поваги у будь-якого митця, який пов’язав своє життя з образотворчим мистецтвом.



А от вміння побачити свій під іншим кутом, не боятися розкрити на аркуші свої потаємні думки і мрії, передавати найтонші емоції глядачам, а буває, й глянути на намальоване з певним гумором, – оце вже справді чудово. І саме такими талантами володіє сучасна норвезька художниця Lisa Aisato (1981 р н.).



До речі, вона відома на батьківщині не лише як мисткиня,чиї малюнки регулярно з’являються на престижних виставках, отримують нагороди та публікуються в популярних часописах.



Водночас Lisa Aisato – письменниця, авторка дитячих книжок, які сама проілюструвала і які на сьогодні вже переклали кількома мовами. Скажімо. всі казкові малюнки, де є елементи сну, – із її книги «Скоро будеш спати», тут і хлопці та дівчатка, які солодко сплять, вкриті квітучими чи засніженими полями, і пори року, втілені в людей, і багато чого іншого, не менш прекрасного й дивовижного.



А ще, у неї є серія і «малюнків для дорослих, не в тому сенсі, що їх не можна з якихось причин показувати дітям. Якраз там усе пристойно і не страшно. Однак у них мовою ілюстрації розповідається про кохання, зображаються інколи трохи утрирувані й кумедні,а інколи й щеливо-сумні, аел світлі ситуації.



Ці малюнки про самотність, пошуки рідної душі, закоханість і справжнє кохання, яке дозволяє долати випробування і на довгі роки залишатися разом із близькою людиною, підтримуючи одне одного. І саме тому ці роботи художниці такі зворушливі.



Приємного перегляду робіт Lisa Aisato та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар