понеділок, 27 квітня 2020 р.

Дивовижні й гарні тварини на кінчиках пальців від американської майстрині Kerri Pajutee






Що й казати, смаки у всіх людей різні. Але, попри це загальновідоме твердження, є види мистецтва, які легко розтоплюють серця навіть загартованих нестримним валом інформації сучасних інтернет-користувачів. І до них, серед інших, належить мистецтво мініатюри.




Що не кажіть, а ще щось зворушливе у крихітних й дивовижно точних відтвореннях предметів, тварин і людей. А ще, коли йдеться про роботи справжнього майстра, то навіть ті. хто «не в темі», на інтуїтивному рівні відчувають, що справа тут не лише в таланті. Але й в любові до своєї справи, прагненні досягти нелегкої мети та в багатьох годинах праці, які потрібно витратити на кожну крихітну роботу.




Усе це справедливо, коли йдеться про творчість сучасної американської майстрині Kerri Pajutee. Вона спеціалізується на створені мініатюрних тварин. І хоча найшвидше в інтернеті можна відшукати її малих котиків і песиків, корівок і курочок, є в її доробку й більш екзотичні тварини – слони, панди чи носороги.  




Її роботи викликають захопленням не лише своїм зовнішнім виглядом і тим, що авторка для кожної з них створює «власну історію», розміщуючи фігурку чи групу фігурок у відповідних декораціях. Не менш цікаво, що вони «справжні» і на дотик.


У тому сенсі, що Kerri Pajutee свого часу, шляхом проб і помилок, розробила клопітку авторську методику із виготовлення цих тваринок. Вона спершу робить каркас із дроту, потім «нарощує» на нього полімерну глину. Далі фарбує отриману фігурку акриловими фарбами й чекає, поки та висохне.




А от далі починається новий, не менш складний етап. Шар за шаром вона методично наклеює пінцетом «шерсть», створену із таких ниток, як мохер, кашемір, вовну, альпаку тощо.


До того ж, авторка не робить секретів зі своєї майстерності: охочі знайдуть в інтернет-просторі її майстер-класи. Та навіть якщо такі мініатюри, пропри свою складність, отримають багатьох послідовників, ця мисткиня стане першою, хто познайомив загал із такими чудовими міні-звірами.



Приємного перегляду робіт Kerri Pajutee й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар