четвер, 12 березня 2020 р.

Коти, прекрасні у всі пори року, в роботах американської художниці Christy Freeman Stark





Чи пов’язані зміни пір року із манерою малювати домашніх улюбленців? Я зараз не про декорації для портретів чотирилапих улюблених пухнастих і гладкошерстих тварин на фоні пейзажів і природи чи відкритого вікна. А саме про настрій художниці чи художника.



Звісно. як і на кожне інше питання такого штибу, не існує однозначної відповіді. Чи існує універсальна: для кого як. От, скажімо, сучасна американська художниця Christy Freeman Stark завжди наголошує, що її надихає природа рідного для неї штату Іллінойсу.



Її яскраві фарби, що вона використовує при зображенні котів (і зрідка песиків) відображають не лише душу тварин, але й настрій самої мисткині, а ще – її сприйняття різні сезони року.



В її картинах використовується поєднання акрилу й акварелі,інколи художниця додає природні матеріали – такі як листя чи квіти. Текстура її картин для загального сприйняття зображень не менш важлива ніж лінії чи кольори.



У роботах Christy Freeman Stark можна побачити і дуже впізнавані портрети конкретних тварин тих господарів, хто прагне мати зображення, і абстрактно-прекрасні картини, присвячені настрою домашніх улюбленців.


Приємного перегляду робіт мисткині та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар