вівторок, 17 березня 2020 р.

Неймовірні квіткові комахи, птахи й звірі від канадського митця Raku Inoue






Не втомлююся дивуватись якими несподіваними, але часто прекрасними шляхами творчі особистості приходять до розуміння, що от ця справа – їхня, і що роблячи саме такі роботи, вони можуть подарувати радість не лише собі, але й численним глядачам.



От, скажімо, історія художника й фотографа з Монреалю Raku Inoue, який створює дивовижні портрети тварин, птахів і комах із квітів і листя, трави і віти рослин, схожа на дивовижну новелу, яку ще ніхто не написав.




Справа в тому, що всі матеріали для своїх квіткових робіт митець збирає у власному садку. І при цьому завжди згадує про своє дитинство в Японії. Тоді він щоліта проводив у бабусі, яка мешкала у селі неподалік від Хіросіми. У неї був чудовий садок, де було чимало квітів.



Двері під час спеки стояли відчиненими. Інколи до господи залітали бабки. Бабуся щоразу раділа, бо була впевнена, що це – привітання від її покійного чоловіка. Тому. як зазначає сам Raku Inoue, для нього зображення комах мають особливе значення: вони ніби повертають його до щасливого дитинства.




Він згадує, як одного разу було вітряно, тож із трояндового куща злетіли всі пелюстки. Raku Inoue підібрав ті пелюстки й виклав  із них свою першу комаху. 




Тоді, звісно, він не здогадувався, що продовжить займатися такою «квітковою творчістю» і що серед його «моделей» будуть найрізноманітніші, часто екзотичні, тварини – слони, ведмеді, тигри – і птахи. Що вже казати про численних і дуже різних бабок і метеликів!



Приємного перегляду робіт митця й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар