суботу, 21 березня 2020 р.

Фентезійні та романтичні світи в роботах київської фотохудожниці Irina Dzhul






Сучасна українська художниця (м. Київ) Irina Dzhul почала займатися творчістю лише п’ять років тому. І за цей час її роботи вже набули популярності серед поціновувачів фотоілюстрацій до казок та класичної літератури й романтичних світлин красунь у фантастичних краєвидах.



Сама мисткиня зізнається, що професійно займатися фотографією вона почала майже випадково. Ще під час навчання в національній академії мистецтва та архітектури в Києві вона полюбляла розглядати роботи відомих фотомайстрів і думати про те, що й сама колись зможе не гірше.




Та почався її «шлях до творчості» досить звичайно: після народження першої дитина вона почала фільмувати важливі події в житті родини і просто гарні кадри з погулянок й ігор малого. Потім у неї з’явилась друга дитина. Потім вона почала знімати й не лише своїх, але й знайомих дітей. Далі – вигадувати незвичайні теми й ракурси для світлин.



А потім відчула, що їй цікаво спробувати себе й у роботі з фотографуванням дорослих. Звісно, у своїх роботах Irina Dzhul звертається до фотошопу. Притаманні їм й умовності цифрової графіки.




Однак при цьому вона намагається здійснювати «справжні» зйомки у справжніх локаціях Києва. Тим більше. що там вистачає гарний і романтичних місць.



«Я створюю історії, сюжети яких глядачі мають домислити самі», – зазначає майстриня, говорячи про свої роботи.



Сподіваюся, друзі. що вам сподобаються роботи Irina Dzhul. Гарного дня усім!






Немає коментарів:

Дописати коментар