пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Гумористичний і прекрасний банановий арт від митця з Нідерландів Stephan Brusche





Без сумніву, банани – то дуже корисні фрукти, які містять чимало поживних речовин. А ще, на думку багатьох, вони смачні. Однак якби справа обмежувалась лише цим, то я б не говорила про них у контексті сучасного мистецтва.




А так, у цьому блозі вже згадувалось про митця з Роттердама Stephan Brusche, який полюбляє займатися різьбленням на фруктах,а точніше – на шкірці бананів. Та оскільки він продовжує створювати все нові варті уваги роботи, то чому б не згадати про його творчість ще раз?



Найбільше мене приваблює у його творчості не лише доказ того, що для створення чогось цікавого й незвичного творчій особистості інколи досить дещиці – скажімо, шкірки банана. А, насамперед, почуття гумору й уміння поглянути на світ, та й на власне себе із доста доброзичливою іронією.



Серед його робіт, де за основу взяті банани, а на їхній поверхні створюються незвичайні, інколи багатофігурні композиції, чимало присвячених різноманітним тваринам – реальним і міфологічним – від слона чи жирафи до єдинорога (до речі, кольорового). 



А ще, там є серія про емоції, які ілюструються «позами» й намальованою мімікою бананів. А ще – зображення культових героїв мультфільмів. А ще – копії творів мистецтва чи відомих пейзажів.



Тож кожен охочий може знайти серед робіт Stephan Brusche щось на свій смак. Сподіваюся, друзі, що його твори не залишать байдужими й вас. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар