середу, 25 березня 2020 р.

Дивовижні й прекрасні ляльки німецької майстрині Sabina Vogel





Досить часто для опису ляльок, створених сучасною німецькою майстринею Sabina Vogel, використовують епітет «живі». Зазвичай, це – данина щирому захопленню, однак дехто з глядачів так висловлює свою тривогу. Не завжди й не всіх приваблюють іграшки, при створенні яких автори майже не вдаються до звичних умовностей.


Однак сама майстриня задоволена, коли читає у відгуках на свої роботи, що люди наділяють її іграшки індивідуальністю. Адже в цьому й полягає творче завдання, яке вона ставить перед собою.


За кожною її лялькою – а це не лише шарнірні, є в неї і текстильні, і пластикові, однак доста «іграшкові» – стоїть ціла історіє, від задуму до втілення в життя.


Sabina Vogel зазначає, що перших своїх шарнірних ляльок – індіанців і піратів – вона почала створювати у 12 років. У 80-ті роки, дізнавшись про існування шарнірних ляльок та те, наскільки вони гнучкі й пластичні через свою конструкцію, вона була зачарована.


Чи не тоді народилась думка спробувати подарувати лялькам нові можливості? І саме увазі мисткині до шарнірів і прискіпливій роботі з ними, її фантазії, вмінню працювати з пластиком і з текстилем та, звісно, таланту і прагнення дарувати цьому світові красу, усмішки й казку, ми завдячуємо появі її прекрасним лялькам.



Чи дивно, що казкові роботи Sabina Vogel користуються неабиякою популярністю серед любителів і колекціонерів ляльок із різних країн? Вона – учасниця й лауреатка багатьох престижних виставок. Її роботи відзначені почесними нагородами.


Приємного перегляду робіт Sabina Vogel, друзі, та гарного всім дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар