понеділок, 16 березня 2020 р.

Прекрасні й живі птахи та риби в дерев'яних роботах американської майстрині Lona Hymas Smith





Якщо творча особистість, навіть отримавши освіту відповідного профілю, чомусь має заробляти на життя більш прозаїчними професіями, не варто засмучуватись і ставити хрест на мріях. Раптом уже завтра саме на неї чекає приємна несподіванка, що змінить життя на краще?


Скажімо, мисткиня з Америки Lona Hymas Smith закінчила коледж, де вивчала мистецтво, але не один рік потім пропрацювала продавчинею, помічницею лікаря, тренером із лиж та навіть навчала грати на банджо.


А потім вони разом із чоловіком переїхали у власний будинок на річці Снейк. Там виявився справжні пташиний рай: тут знайшлося місце різноманітним породам – від пеліканів і бакланів, до орлів і качок. І, звісно, вистачало там і риби. Саме ця краса надихнула майстриню спробувати себе в різьбленні по дереву.



Вирізання із дерева – справа кропітка й вимагає не лише таланту, а й терплячості. Однак ще більше вражає підготовчий процес: майстриня ладна місяця досліджувати звички, рухи, поведінку якоїсь певної породи птахів чи риб.


Lona Hymas Smith блукає лісом, спостерігаючи за птахами,чи пірнає в річку, аби ближче познайомитися із життям риб. Майстриня робить багато фотографій, нарисів, потім створює акварельні замальовки.



А потім надходить власне етап роботи і настає черга ланцюгової пили, шліфувальної машини, й хірургічних інструментів для стоматології. Після завершення шліфування майстриня у кілька шарів розписує свої створіння акриловими фарбами.


Творчістю Lona Hymas Smith захоплюються шанувальники її таланту з різних куточків світу. Сподіваюся, друзі, що й вам її скульптури сподобаються. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар