понеділок, 2 березня 2020 р.

Іграшкові пінгвіни-кулінари й ведмеді-лвсуни в роботах японської мисткині trois M






Не сказати б, що зараз існує виняткова мода на кумедні та зворушливі іграшки. Ні, мода існує, звісно. Просто це – не данина сьогоденню. І раніше знаходилось чимало тих, кому подобались симпатичні звірі – зшиті, плетені чи зваляні.




Однак на сьогодні, завдяки інтернет-павутинню, майстрів-лялькарів та їхні роботи добре знають і поза межами їх рідних країн. Тож доводиться як слід постаратися, аби зачепити публіку чимось справді оригінальним.




І це чудово вдалося сучасній японській майстрині trois M. Методом сухого валяння вона виготовляє не лише самих звірів і птахів – здебільшого пінгвінів, ведмедів – білих і бурих, нерп – але й чимало предметів, які зазвичай не бувають серед робіт лялькарів.




Справа в тому, що у неї є цілі серії фотографій, на яких різним іграшкам відводиться різна роль. Скажімо. пінгвіни у trois M – вправні кулінари, які виготовляються гігантські смаколики – від млинців із джемом до тортиків. А ще, вони знаходять час на садівництво.




У ведмедів інша задача: вони мають з’їсти усе виготовлене пінгвінами так, щоб за вухами лящало. І тим самим переконати глядачів: мало знайдеться кулінарів, принаймні, в іграшковому світі, ніж ці пінгвіни. Нерпи інколи конкурують із ведмедями за смаколики, хоча на деяких фото використовують їжу мов постіль, на якій так солодко (у кількох значеннях) спати.




Кумедні й дуже милі іграшки trois M користуються неабиякою популярністю у глядачів із різних країн світу. Сподіваюся, друзі, що вони сподобаються й вам. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар