вівторок, 10 березня 2020 р.

Квіткові черевички для фей від французького фотомитця Michel Tcherevkoff






Думок щодо художньої сутності фотографій існує багато. Серед них – і доста популярне твердження, що талант фотомитця в тому, щоб фіксувати зображення навколишнього світу в незвичайних ракурсах і дозволяти глядачам побачити дивовижне у буденності.





Але є митці, котрі не прагнуть фіксувати те, що поруч, а хочуть за допомогою камери зафільмувати власні світи. Скажімо, саме так чинить відомий паризький фотограф Michel Tcherevkoff.





Усі його серії робіт балансують на тонкій межі між вигадкою та реальністю. А остання – «Квіткові черевички» користується особливою популярністю серед шанувальників його таланту.






Справа в тому, що поруч із його фотостудіє знаходиться квітковий ринок. Тож, можливо. саме споглядання різнобарвного ніжного товару й надихнуло його на серію незвичайних робіт.





У фотографа є кілька правил: при створенні однією моделі квіткового взуття (інакше – взуття для фей) він використовує листя, пелюстки, тичинки лише одної рослини, не допускаючи «міксу».







Саме тому перед початком створення черго зображення черевичка чи чобітка від довго вдивляється в рослину, прагнучи збагнути, що в ній переважає: легкість для літньої невагомої босоніжки? яскравість і святковість для вечірній черевичків? надійність і щільна текстура, яку можна обіграти в «зимовому взутті»?





І щоразу знаходить відповідь. У Michel Tcherevkoff є кілька «модельних рядів» таких-от світлин – від весільних черевичків до візуально теплих незвичайних «чобітків» із пелюсток.





Тож кожен із глядачів зможе знайти серед його робіт щось на власний смак. Приємного перегляду робіт митця, друзі! Гарного дня!








Немає коментарів:

Дописати коментар