четвер, 26 березня 2020 р.

Веселкові коти на щастя від американського художника Nick Gustafson





Коти настільки чудові в житті, що не потребують прикрас при їхньому малюванню. Це вам скаже будь-який власник чи власниця кота чи палкі шанувальники цих чудових граційних (майже завжди) створінь.



Однак декотрі художники попри всю незаперечну любов до тварин, не втримуються, аби не «встановити віртуальні кольорові фільтри» при створенні своїх которобіт. Тобто додати в малюнки кольорів, які у природі зустрічаються хіба що у веселці (у дещо розбавленому вигляді) чи при розфарбовуванні тропічних риб й отруйних жаб чи змій. Творчі особистості й таке бачення світу.



А ще – розуміння, що яскраві кольори в поєднанні з милими котиками і цуценятами сподобаються глядачам і підіймуть любителям малюнків настрій. Це – не основна, але й не остання причина, якою керується у виборі теми для малювання й зображальних засобів американський художник Nick Gustafson.



Заради справедливості, варто зазначити, що він малює не лише котів (це я зробила таку підбірку з його робіт на честь останньої п’ятниці березня), але й інших домашніх і диких тварин. Загалом, митець полюбляє фотографувати дику природу, бо буває, що світлини – перший крок до втілення задуму. До речі, він стверджує, що головне джерело натхнення – то його діти.



Кольорові олівці, акрил, акварель на чорному чи білому фоні, кумедні сюжети, зворушливі риси зображень тварин – усі дрібниці підпорядковані виконанню головного завдання, яке ставить перед собою Nick Gustafson. «Я намагаюся освітлити цей світ і змусити людей щиро усміхнутися», – зазначає митець.



До речі, хоча він ніби й не ставить перед собою важливих завдань, однак його роботи були присутні на експозиціях престижних виставок кількох американських штатів. Крім того, автор неодноразово жертвував свої роботи у фонди порятунку дикої природи, тварин тощо. 



А ще, шанувальники його творчості з різних країн із задоволенням чекають на нові роботи майстра і зустрічають їх із щирою радістю.



Приємного перегляду робіт Nick Gustafson, друзі, та гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар