понеділок, 9 березня 2020 р.

Реальні й казкові плетені птахи від англійської майстрині Jose Heroys






Птахи можуть дарувати не лише естетичне задоволення (я зараз зумисне й словом не обмовлюсь про їхню виняткову важливість і корисність у природі!), але й слугувати джерелом натхнення.



Для багатьох митців – як у попередні часи, так і на сьогодні, – саме споглядання цих прекрасних пернатих створінь стало поштовхом для створення чудових творчих робіт. А ті, своєю чергою, принесли багато задоволення глядачам.



От, скажімо, сучасна англійська майстриня Jose Heroys у своєму блозі підкреслює, що з раннього дитинства птахи дарували їй радість і зачаровували своєю красою й дивовижністю. Це й стало приводом для того, щоб обрати їх темою творчості вже в дорослому віці.




Jose Heroys створює реалістичні плетені іграшки (хоча інколи бувають у неї і казкові створіння – білосніжні чи, скажімо, фіолетового кольору). При цьому вона застосовує авторську методику: крім власне плетення гачком вона потім надає особливої структури своїм роботам за допомогою голок для сухого валяння.



Створення кожної пташки – довгий клопіткий процес. спершу майстриня робить ескізи, потім довго підбирає всі потрібні відтінки ниток. Потім власне виплітають її з ниток, надають балансу за допомогою дроту у вив’язаних лапках, потім закріплюють на жердочці і натягають на ніжку кільце з персональним номером.



І все задля того. аби отримати чудових іграшкових пташок, які, здається, ось-ось злетять у повітря й защебечуть. Приємного перегляду робіт Jose Heroys. І гарного дня вам. друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар