суботу, 14 березня 2020 р.

Прекрасні квіти й птахи в роботах англійського художника Dick Twinney





Світ без квітів і птахів набув би виразних рис постапокаліпсису. А поки вони є – існує й надія. Але й мистецтво б втратило дуже багато, якби раптом із якогось дива митці вирішили відмовитись від того, аби зображати пейзажі та тих же пернатих на картинах.



Хоча це навряд чи: надто багато краси нам щедро дарує природа, аби творчі особистості не прагли перенести її на полотно. Тим більше. що такі сюжети користуються популярністю не лише серед художників, але й серед глядачів.



От, скажімо, відомий англійський художник-анімаліст Dick Twinney народився в 1943 році в Південному Девоні. Що й казати, його раннє дитинство пройшло у важкі для його вітчизни часи. Однак сама природа навколо його рідного міста Теймауф ніби ставить перед собою завдання надихати людей на творчість.


У цьому графстві поєдналися болота,ріки, луки та ліси. Тож там багато найрізноманітніших птахів і дрібних звірів та мальовничих краєвидів. Саме за  цією красою Dick Twinney полюбляв спостерігати з дитинства.



А потім, у дорослому віці, він – художник-самоук – почав малювати для власного задоволення, згодом почав подавати своє роботи, а в 1973 року вирішив присвятити себе професійному заняттю живописом.


Цьому сприяла популярність його картин у публіки, яка захоплювалась невибагливою, але такою зворушливою красою його робіт. Згодом на художника чекала справжня популярність, персональні виставки, ілюстрації в журналах, а потім – і в 25 книгах тощо.



А все почалося із замилування в дитинстві красою рідного краю, повз яку багато хто із його сусідів, заклопотаний щоденними справами, проходив, не звертаючи особливою уваги.


Приємного перегляду робіт Dick Twinney та гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар