пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Казкове "друге життя книжок" у роботах іспанської майстрині Malena Valcarcel






Скульптури зі старих набувають все більшої популярності в інтернет-просторі. При цьому в такого виду хенд-мейду є й численні прихильники, і ті, хто вважає це неповагою до друкованого слова і стверджує. що книги створені задля того, щоб їх читали.




Ніхто, звісно, сперечається, що «не читати книги – ще більший злочин ніж спалювати їх» (Рей Бредбері). Але, на жаль, у нашому світі ніщо не вічне й навіть не довговічне. І після кількох років використання у громадських бібліотеках старі книги списують і відправляють на переробку.




Іспанська мисткиня Malena Valcarcel, яка спеціалізується на роботі з папером, вирішила для себе, що книгам важливо не лише, щоб їх читали, а й щоб їх любили. Вона започаткувала незвичайний проєкт, який дає книгам «друге життя».




Вона бере призначенні для списання книги й на їхніх основі створює паперові скульптури. Часто книга є основою для якогось пізнаваного краєвиду з відомої казки, або ж затишного інтер’єру, який спонукає… саме так, взятися до читання.



Часто вона створює цілі інсталяції, використовуючи штучне світло, щоб у віконечках паперових будиночків привітливо горіли вогники, ніби там чекають на подорожніх. А маяк у її роботі надсилає сигнали, вказуючи безпечний шлях для всіх, хто знаходиться в дорозі.




Також Malena Valcarcel вирізає із помережених чорними літерами сторінок казкових героїв, речі, які бувають для казок не менш важливими ніж власне люди, а буває – й цілі сцени.




У її незвичайних робіт чимало прихильників. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються незвичайні скульптури майстрині. Доброго дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар