четвер, 19 березня 2020 р.

Звичайні коти на фоні фантастичних краєвидів від американської художниці Laura Iverson





Світ стрімко змінюється. І це такий очевидний факт, що мені навіть не сором за його банальність. Однак тим приємніше, що ми можемо в дрібницях зберігати стабільність. Хоча б у яких звичках. Отже, п’ятниця, березень… цілком логічним продовженням ланцюжка асоціацій для мене буде «постити гарні (для мене) малюнки з котиками.


От, скажімо, картини американської художниці Laura Iverson, чия творчість добре відома багатьом поціновувачам котоживопису в інтернет-просторі.


Сама художниця зазначає, що вона малювала більшу частину життя, творчість для неї – невід’ємна складова її існування. І ця звичність, яка надає відчуття невимушеності й легкості, добре відчувається в її творчості.


Мисткиня зазначає, що для неї джерелом натхнення є природа рідного краю, багато фантастичних образів у її пейзажах (а в її картинах фантазія нерозривно переплетена з реальністю) навіяні «звичайними» краєвидами, на які вона дивиться крізь призму натхнення.


А ще, за словами самої Laura Iverson, для творчості їй потрібен чай і тварини поруч, особливо коти. Останнє, звісно, не дивина: багато її робіт присвячено цим граційним і в багатьох випадках милим чотирилапим.


Я добре розумію, що тим, кому не подобаються умовності, властиві для сучасної цифрової графіки, навряд чи припаде до вподоби підбірка робіт мисткині, об’єднаних темою «коти на дереві».


Однак якщо не акцентувати увагу саме на яскравих кольорах, то можна погодитись, що ідея – коти (кішки) граційно вляглися чи всілися на гілці й споглядають небесне світило, не лише популярна, але й приваблива візуально.


А ще, мене підкупає в роботах майстрині те, що навіть коли фантастичні кольори надають картині тривожності й світ на них ніби завмер у передчутті, самі коти виглядають спокійними й мирними. От вміють ці створіння зберігати спокій! За це й цінуємо, скеред іншого, цих хвостатих капосників. А ще, вони так зворушливо-мирно сидять парочками, а то й трійками з кошенятами, що відчуваєш мимовільне замилування родинами чи дружбою, якщо мова йде про дорослих котів.


Сподіваюся, друзі, що перегляд малюнків Laura Iverson забезпечить вам приємний настрій. Хай день буде гарним для вас!





Немає коментарів:

Дописати коментар